Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Παυλοπέτρι Ελαφονήσου – Εκδήλωση του Πολιτιστικού Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στην Βασιλεία της Ελβετίας

Μία μοναδική εκδήλωση, που στο επίκεντρό της είχε την Ελαφόνησο, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στην Βασιλεία της Ελβετίας,με αφορμή την βράβευση απερχόμενου μέλους του. Σε έναν μουσειακό χώρο στη Βασιλεία , μέσα σε κλίμα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, αναδείχθηκε με αγάπη το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και η μοναδικότητα του αρχαιολογικού θησαυρού του “Παυλοπετρίου της Ελαφονήσου”.

Η αποδοχή και το ενδιαφέρον ήταν έντονα διάχυτα στο χώρο μετά την κεντρική ομιλία απο την Αντιδημάρχο Ελαφονήσου κα. Αρώνη Μαρία, για το αρχαιολογικό «θαύμα» της προϊστορικής εποχής. Στο ακροατήριο μεταξύ άλλων ήταν σπουδαίοι επιστήμονες και ερευνητές όλων των επιστημονικών κλάδων, Έλληνες και Ελβετοί, δημιουργώντας έτσι ένα διεθνές και ευρωπαϊκό ακροατήριο.

Από την πρώην Πρόεδρο και ιδρύτρια του Συλλόγου κα Κατερίνα Βάλλη- Σαββίδη (βραβευμένη με το Παράσημο του Τάγματος της Ευποιίας) καθώς και από την νυν Πρόεδρο Δρ. Μπούτσικα Κωνσταντίνα (βιολόγο-ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας) δόθηκε η υπόσχεση για συνεργασία στην προβολή, ανάδειξη και προστασία του Παυλοπετρίου.

(σχετικό φωτογραφικό υλικό από την ομιλία της Αντιδημάρχου κα. Αρώνη Μαρία)