Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Επέκταση της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Κάτω Νησί της Ελαφονήσου μέσω του Έργου WiFi4GR

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Ελαφονήσου, το αμέσως επόμενο διάστημα υλοποιείται στο Κάτω Νησί δίκτυο δωρεάν WiFi ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Τα προεγκεκριμένα σημεία εγκατάστασης του απαιτούμενου εξοπλισμού θα βρίσκονται στο κτήριο πλησίον του Ιερού Ναού της Παναγίας και θα καλύπτουν το σύνολο του οικισμού Κάτω Νησί.

Σύμφωνα με τη συμφωνία – πλαίσιο, ο Ανάδοχος των επιμέρους εκτελεστικών συμβάσεων θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού, για την υλοποίηση των Περιοχών Ασύρματης Πρόσβασης ΠΑΠ (access points, κεραίες, εργασίες εγκατάστασης κλπ) που θα προσφέρει την δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Θυμίζουμε πως τόσο στο έργο WiFi4GR όσο και στο έργο Wifi4EU ο Ανάδοχος αναλαμβάνει τη διαχείριση, παρακολούθηση και έλεγχο του εξοπλισμού ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης. Ο Δήμος Ελαφονήσου αναλαμβάνει μόνο το κόστος για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και παροχής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

 

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου