Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
“Safe Elafonisos” Δωρεάν Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό/ Ελαφόνησος Αύγουστος 2023

Μαθήματα πρόληψης πνιγμών θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ελαφονήσου από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Με περισσότερους από 350 θανάτους ετησίως, ο πνιγμός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημοσίας υγείας στην Ελλάδα. Για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, ο Δήμος Ελαφονήσου προσκάλεσε την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τεράστιο έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο να εκπαιδεύσει παιδιά και ενηλίκους. Βασικός αρωγός της προσπάθειας είναι το Princess Charlene of Monaco Foundation και χορηγός το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 17/08/2023 έως την Παρασκευή 25/8/2023, τόσο στο Σχολείο της Ελαφονήσου για τα παιδιά, όσο και στην Παραλία Κοντογόνι (εντός οικισμού) για παιδιά απο 1η δημοτικού και πάνω και ενήλικες (αναλυτικό πρόγραμμα θα δοθεί εντός των ημερών). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρώτη βοήθεια, διάσωση, ατομική επιβίωση και ασφάλεια στο νερό. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Δήμος Ελαφονήσου προσκαλεί όλους τους ενήλικους και ανήλικους δημότες, επισκέπτες και κατοίκους όμορων δήμων να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοποριακή και τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα, προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί σχολείων προκειμένου να αποκτήσουν γνώσεις που στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στο δικό τους ακροατήριο κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής περιόδου διαδικτυακά σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα :

27340-61238, 697 189 1645 και 697 257 0283.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Η Δήμαρχος

 Ευσταθία Λιάρου