Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG GREECE – ITALY ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΡΓΟ FAME ROAD ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ERFC

Στην καθιέρωση «εργαστηρίου» ανταλλαγής ιδεών και προτάσεων μεταξύ πολιτών αλλά και επισκεπτών για την πολιτισμική και τουριστική της ανάπτυξη προχωρά η Ελαφόνησος, μετά την ένταξη του Δήμου ως μέλος του FAME Road- The Road to country experience του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα- Ιταλία, που υλοποιεί ο οργανισμός ERFC.

Κύριος σκοπός του έργου είναι να εμπνεύσει και να ενεργοποιήσει πολίτες από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη να προβάλουν ιδέες (για εκδηλώσεις, δραστηριότητες, διαγωνισμούς κλπ) και να αναλάβουν δράση, ώστε η περιοχή τους να γίνει σημαντικός τουριστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο.

Το διαπεριφερειακό έργο  FAME ROAD (www.fameroad.eu) παρουσιάστηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 σε ειδική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με συμμετοχή εκπροσώπων από την Ελλάδα και την Ιταλία. Την Ελαφόνησο εκπροσώπησε ο επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων του Δήμου, κος Νότης Μαρτάκης, ο οποίος στην ομιλία του παρουσίασε τα θεματικά πεδία που μπορούν να εμπνεύσουν την κατάθεση των ιδεών και αφορούν στη φυσιογνωμία του προορισμού, τις αναπτυξιακές του δυνατότητες, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη μυθολογία του.

Η ομιλία έγινε στην αγγλική γλώσσα και μετά το πέρας της οι εκπρόσωποι ιταλικών πόλεων που ήδη μετέχουν στο πρόγραμμα εξέφρασαν στον ομιλητή την επιθυμία αναζήτησης ακόμα και συνεργειών, δεδομένης της μεγάλης δημοφιλίας της Ελαφονήσου στη γειτονική χώρα.

Παρατίθεται το link της ομιλίας : https://youtu.be/9ROhbEX7LWw