Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Aquatic Hubs in remote areas στην Ελαφόνησο

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε την έναρξη του έργου “Aquatic Hubs in remote areas” το οποίο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Sport 2022-2024 του Άξονα “Συμπράξεις Συνεργασίας” από την EACEA.

Το διακρατικό συνεργατικό σχήμα αποτελούν η ΚΟΕ και η εταιρεία ψηφιακής εκπαίδευσης Q&R LTD από την Κύπρο όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Ελαφονήσου θα λάβει χώρα το προσεχές καλοκαίρι του 2023 στο νησί της Ελαφονήσου. Στόχος του έργου είναι να προσφέρει μαθήματα κολύμβησης, water polo, καλλιτεχνικής κολύμβησης κ.α. σε παιδιά και εφήβους που ζουν στην Ελαφόνησο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους επαγγελματίες προπονητές και θα συμπεριλαμβάνουν :

  1. Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ωρών (μιάμιση ώρα την κάθε μέρα) σε παιδιά που κατοικούν στην Ελαφόνησο με θέμα “Τα οφέλη της άσκησης στο νερό”.
  2. Οργανωμένα πρακτικά μαθήματα στο θαλάσσιο περιβάλλον για την ανάπτυξη δεξιοτήτων στο νερό, διασκέδαση και ασφάλεια. Τα μαθήματα θα προσφερθούν χωρίς κόστος για 2 εβδομάδες και τα παιδιά θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε όποιο πρόγραμμα θέλουν από τα παρακάτω: Κολύμβηση, Water polo, Καλλιτεχνική κολύμβηση, Τεχνικές αυτο-διάσωσης και Μαθήματα για παιδιά που έχουν υδροφοβία ή κάποια ειδική ανάγκη.
  3. Στo πλαίσιo του έργου θα λειτουργήσει επίσης ένα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Εκπαίδευση των Εκπαιδευτών” για την ανάπτυξη νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων σχετικά με τον τρόπο σχεδιασμού οργανωμένων μαθημάτων στο νερό από το προσεχές και κάθε καλοκαίρι στην Ελαφόνησο, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του έργου.

Η εκκίνηση του έργου (kick-off Meeting), έγινε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 και  υπεύθυνοι υλοποίησης του είναι οι:  Στέφανος Αυγουλέας (Γενικός Γραμματέας ΚΟΕ), Γιώργος Χριστοφοράτος (Διευθυντής ΚΟΕ), Δρ. Δανάη Βαρβέρη και Δρ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος από την Q and R Cyprus και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελαφονήσου κα Κατερίνα Μέντη.

Είναι η πρώτη φορά που η Κ.Ο.Ε. και ο Δήμος Ελαφονήσου  συμμετάσχει σε τέτοιου είδους  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει τη βάση για συμμετοχή σε περισσότερα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου επ’ ωφελεία των παιδιών της Ελαφονήσου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το πρόγραμμα θα στηριχθεί από την τοπική κοινωνία και θα  επιτύχει τους στόχους του. Καλή επιτυχία σε όλους.

                                                         Η   ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                         Ευσταθία   Λιάρου