Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ -ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», μια ζεστή εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, με τίτλο «Όλοι μαζί μπορούμε! Η αναπηρία μας αφορά όλους μας!», έλαβε χώρα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στην Ελαφόνησο, στην αίθουσα των πολλαπλών εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου.

Την διοργάνωση και την υλοποίηση της δράσης ανέλαβαν η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ο Δήμος Ελαφονήσου, τα στελέχη της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ελαφονήσου, το Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Σκοπός της δράσης αυτής, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας αλλά και στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου καθώς και οι εκπαιδευτικοί, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη συγκίνηση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  ενδιαφέρουσες ομιλίες, από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας  Ατόμων με Αναπηρία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κύριο Καραλή Νίκο καθώς κα από την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ελαφονήσου, κα Πρεκεζέ Σταυρούλα με τίτλο «Ένα Σχολείο χωρίς Ετικέτες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ελαφονήσου, κυρία Λιάρου Ευσταθία, ο αντιδήμαρχος Ελαφονήσου, κύριος Αρώνης Αντώνιος, η αντιδήμαρχος Ελαφονήσου, κυρία Μέντη Κατίνα, ο πρόεδρος των ΑμεΑ Νομού Λακωνίας, κύριος Λαμπρινάκος Σταύρος.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται επίσης, για την άριστη συνεργασία,  προς τους διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου Ελαφονήσου, κυρία Σιδηροπούλου Αρετή, την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ελαφονήσου κυρία Νικολοπούλου Χριστίνα, την Διευθύντρια του Γυμνασίου Ελαφονήσου, κυρία Κυρίου Αικατερίνη καθώς και το λοιπό εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ