Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ανακύκλωση και Διανομή ενημερωτικού υλικού στο Δήμο Ελαφονήσου

Ελαφονησιώτες και Ελαφονησιώτισσες,

Η ανακύκλωση, κατόπιν του προγράμματος που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου,  είναι πλέον γεγονός για το Νησιωτικό Δήμο μας. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διεύρυνση του προγράμματος, έχοντας τοποθετήσει κάδους και κώδωνες συλλογής χάρτινων, πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών σε τέσσερα (4) σημεία του οικισμού της Ελαφονήσου.

Θέτοντας την ανακύκλωση συσκευασιών στην καθημερινότητά μας προσδοκούμε σε βιώσιμη ανάπτυξη και διαμορφώνουμε μία έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση την οποία κληροδοτούμε -μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον- στα παιδιά μας. Σε αυτό το πλαίσιο η ανακύκλωση αφορά όλους μας και καθώς η επιτυχία της είναι υπόθεση συλλογική, οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση για να διασφαλίσουμε στους δημότες και επισκέπτες μας καλύτερες συνθήκες ποιοτικής διαβίωσης.

Είναι λοιπόν ευκαιρία να είμαστε διαρκώς ενεργοί και συνειδητοποιημένοι, γιατί με τον τρόπο αυτό, αφενός μεν προστατεύουμε το περιβάλλον, αφετέρου δε εξοικονομούμε ενέργεια και φυσικούς πόρους, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε την αισθητική του Νησιού μας και δημιουργούμε μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Το πρόγραμμα για την ανακύκλωση έχει προετοιμαστεί και οργανωθεί κατάλληλα και είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσει να είναι επιτυχημένο με την δική σας ενεργή συμμετοχή και στήριξη.

Σας καλώ όλους και όλες να κάνουμε μαζί την ανακύκλωση Στάση Ζωής, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αγάπη για τον Τόπο μας.

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου