Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δωρεάν έλεγχος του γυναικείου πληθυσμού στο πλαίσιο του Προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Ελαφόνησος, 25/01/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Δωρεάν έλεγχος του γυναικείου πληθυσμού στο πλαίσιο του Προγράμματος

Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με τους Δήμους του Ν. Λακωνίας υλοποιεί το Πρόγραμμα « Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» με δωρεάν ελέγχους (ψηφιακή μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου) στον γυναικείο πληθυσμό της Περιφέρειας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει το προσεχές διάστημα και για την περιοχή μας :

α) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο έλεγχος θα γίνει με ψηφιακή μαστογραφία και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε μαστογραφία οποιουδήποτε τύπου.

β) πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο έλεγχος θα γίνει με τεστ Παπανικολάου και δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι γυναίκες, χωρίς διαγνωσμένη σχετική νόσο, ηλικίας άνω των 25 ετών, που δεν έχουν υποβληθεί τον τελευταίο χρόνο σε τεστ Παπανικολάου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες του Δήμου Ελαφονήσου να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 28/01/2022 στα τηλέφωνα 2734 0 61238, 2734 0 61055 και 2734 0 61370, προκειμένου να ενημερωθεί η κινητή μονάδα.

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου