Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Απογραφή Πληθυσμού 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απογραφή Πληθυσμού 2021

Κάθε δέκα χρόνια, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών για τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν στα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Από αυτή την απογραφή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό η χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων, καθώς επίσης και το ύψος της χρηματοδότησης όλων των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς ολοκληρώθηκε η απογραφή κτηρίων και θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα η απογραφή πληθυσμού και στο Δήμο Ελαφονήσου, καλούμαστε όλοι να απογραφούμε και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Τόπου μας, το μέλλον των Παιδιών μας.

Προτρέπω όλους τους Δημότες, είτε διαμένουν μόνιμα, είτε έλκουν την καταγωγή τους από την Ελαφόνησο, να συμμετάσχουν και σε αυτή την Απογραφή, που είναι βαρύνουσας σημασίας για το Νησί μας, καθώς θέτει τις προϋποθέσεις σημαντικών μελλοντικών έργων και παρεμβάσεων.

Τρόπος απογραφής Πληθυσμού

Οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς TAXIS ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις-διευκρινίσεις.

Για όσους πολίτες, που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες) δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

 Επισημαίνεται ότι, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, θα τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες:  www.statistics.gr

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου