Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Θέμα:  Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr)

 

Δεδομένης της κατηγορίας κινδύνου 4 -πολύ υψηλός- για το σύνολο των Δήμων της Π.Ε. Λακωνίας, αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου αλλά και των προσεχών ημερών σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, επιβάλλεται στους πολίτες και επισκέπτες της Νήσου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.

Ο Δήμος Ελαφονήσου εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή σε  όλους τους δημότες :

–  να διακόψουν καθολικά τις εργασίες στην ύπαιθρο (χρήση χορτοκοπτικών και λοιπών εργασιών),

– να αποφύγουν όλες τις ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως πχ χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών, ρίψη τσιγάρων -απορριμμάτων, φωτιές σε παραλίες, κλπ,

– να περιορίσουν τη χρήση νερού,

– να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις    και

– να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε κομβικά σημεία και στροφές (εντός και εκτός οικισμού), καθώς επίσης στο δρόμο Κοντογόνι προς Γήπεδο, προκειμένου να είναι ελεύθερη η διέλευση του πυροσβεστικού οχήματος και των οχημάτων του Δήμου.

Τέλος, οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις απαγορευτικές διατάξεις κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε ευπαθείς περιοχές, όπως αυτές ισχύουν.

Σε περίπτωση που κάποιος δημότης ή επισκέπτης αντιληφθεί εστία πυρκαγιάς παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα κάτωθι τηλέφωνα του Δήμου :

Τηλεφωνικό κέντρο : 2734 0 61238

Δημάρχου : 697 189 1645

Αντιδημάρχων : 697 754 6807, 697 257 0283

 

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου