Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αλιευτικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ελαφόνησος 28/05/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αλιευτικό Τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της Αλιευτικής Κοινότητας της Ελαφονήσου και στην ανάδειξη του Αλιευτικού Τουρισμού ως μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, η οποία προσδιορίζεται με την ανάδειξη και αξιοποίηση της αλιείας, αναπτύσεται παγκόσμια και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μια προσπάθεια η οποία θα συμβάλει στην αξιοποίηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η αλιεία, που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών που αναζητούν μια πιο αυθεντική εμπειρία αλλά και τόνωση της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και στην αύξηση του εισοδήματος των επαγγελματιών.

Ειδικότερα, ως αλιευτικός τουρισμός ορίζεται:
α) η επίδειξη μεθόδων αλιείας
β) η επίδειξη μεθόδων εκτροφής και καλλιέργειας υδρόβιων οργανισμών
γ) η επίδειξη αλιευτικών μέσων και εργαλείων
δ) η ανάδειξη του αλιευτικού πλούτου και της βιοποικιλότητας των υδάτινων οικοσυστημάτων
ε) η ανάδειξη του τρόπου ζωής αλιευτικών κοινοτήτων
Ο αλιευτικός τουρισμός αναπτύσσεται στο σύνολο των υδάτων της Χώρας, θαλάσσιων, λιμναίων, ποτάμιων, λιμνοθαλάσσιων, όπου ασκείται αλιεία, καλλιέργεια και εκτροφή υδρόβιων οργανισμών μπορεί να διεξάγεται και με την εφαρμογή ειδικών προγραμμάτων και εντάσσεται στους τρόπους εκμετάλλευσης των εν λόγω υδάτων.

Στα πλαίσια αυτά παγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης για τον αλιευτικό τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Ελαφόνησο, την Κυριακή 30/05/2021 και ώρα 11:00, στο Remezzo Cafe.

Στην εκδήλωση θα παραστούν τοπικές αρχές και φορείς, ενώ σημαντική θα είναι και η παρουσία των αλιέων καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου