Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του αντιγόνου του κορωνοϊού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Ελαφόνησος, 16/04/2021

Θέμα: Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του αντιγόνου του κορωνοϊού

Οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού είναι μία εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία, η οποία προσφέρει χρήσιμη διάγνωση για τους ίδιους τους εξεταζόμενους, αλλά και για τους αρμόδιους φορείς. Οδηγεί δε στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και εξασφαλίζει την άμεση ιχνηλάτηση των στενών τους επαφών. Με τη μέθοδο αυτή, και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες, μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών και αναχαιτίζεται η διασπορά του ιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, και καθώς ο Δήμος Ελαφονήσου έχει εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα γρήγορων τεστ ανίχνευσης για τις ανάγκες των δημοτών μας, σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία με Π.Π.Ι. Ελαφονήσου, συνεχίζονται οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον covid-19.

Καλούνται, λοιπόν, όλοι οι Δημότες, και πρωτίστως όσοι μεταβαίνουν σε έτερους Νομούς, όπως προσέρχονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00 πμ έως τις 13.00 μμ στο Π.Π.Ι. Ελαφονήσου προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο.

Η συμμετοχή και η προσωπική ευθύνη του καθενός μας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας που συστήνουν οι Ειδικοί και εφαρμόζει η Πολιτεία, κρίνεται απαραίτητη για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η Δήμαρχος

Ευσταθία Λιάρου