Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ένταξη του έργου με τίτλο “Νέο Σχολικό Συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου” στο Πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                             

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Ελαφόνησος,    01/12/2020

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα :  Ένταξη του έργου με τίτλο “Νέο Σχολικό Συγκρότημα Δήμου Ελαφονήσου” στο Πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης”

 

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αρ. 21919/27-11-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κου Θεοδωρικάκου, ενεκρίθη η ένταξη του έργου με τίτλο  “Νέο Σχολικό Συγκρότημα” στον Άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός” του Προγράμματος ¨Αντώνης Τρίτσης”. Η χρηματοδότηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.700.000,00 ευρώ και αφορά στην κατασκευή νέων κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις σχολικές μας μονάδες της Α/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην μελέτη προβλέπεται η διώροφη ανάπτυξη κτιριακών όγκων σε σχήμα ορθογωνίων παραλληλογράμμων και η τοποθέτησή τους σε διάταξη Λ, προκειμένου να δημιουργούνται επιμέρους εσωτερικές αυλές προστατευμένες από τον βορρά. Επίσης προβλέπεται -πέραν των  λειτουργικών αιθουσών για τις πρωτογενείς ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας- η κατασκευή εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικών χώρων. Στον περιβάλλοντα χώρο έχει προβλεφθεί η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου και μικρού γηπέδου μπάσκετ -βόλεϋ.  Έργο πνοής για τον Νησιωτικό Δήμο μας που προσβλέπει στην αξιοπρεπή στέγαση εκπαιδευτικών και μαθητών, στην αναβάθμιση των υποδομών και στη δημιουργία κινήτρων, δυνατοτήτων και ίσων ευκαιριών στην Παιδεία, στην Άθληση και στον Πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό, τη Δημοτική Αρχή του Π. Ψαρομμάτη, τη σύνθεση του προηγούμενου Δ.Σ. επί θητείας μου, τους υπαλλήλους του Δήμου Ελαφονήσου, καθώς επίσης την ΜΟΔ ΑΕ όπου διέθεσε τον κο Κ. Μοίρα, Πολ. Μηχανικό, του οποίου η συνδρομή σε όλες τις υποβολές προτάσεων είναι καταλυτική και απαραίτητη.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ευχάριστο οι προσπάθειες και οι υπερβάσεις όλων μας να δικαιώνονται με αποδέκτες -πρωτίστως- τα παιδιά, όπου αποτελούν την υγιή βάση των ενεργειών μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και επιταχυντικό για την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία είναι προσηλωμένη -με εργατικότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα- στους στόχους της και αξιοποιεί όλα τα μέσα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να πετυχαίνει γενναίες χρηματοδοτήσεις για έργα υποδομής και να δημιουργεί τις βάσεις μιας Νέας απτής πραγματικότητας, αυτής που αξίζει ο Τόπος μας.

 

Η Δήμαρχος

 

Ευσταθία Λιάρου