Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Εμπλουτισμός και ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται από τον Δήμο μας, για τον εμπλουτισμό, την ποιοτική αναβάθμιση και οργάνωση της βιβλιοθήκης μας,  παραλάβαμε 200 νέα βιβλία, δωρεά της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Θερμές ευχαριστίες προς την κα. Μανάκου, υπεύθυνη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημά μας.

Στόχος μας είναι να συνδράμουμε έτσι ώστε η πανδημία να μας φέρει πιο κοντά στο βιβλίο και τις αξίες του και η βιβλιοθήκη μας να γίνει μια πλούσια και δημιουργική πηγή γνώσης.

Στην εποχή του κορονοϊού οι Ελαφονησιώτες έχουν την ευκαιρία να δανειστούν και να απολαύσουν στο σπίτι τους λογοτεχνικά, επιστημονικά και ιστορικά βιβλία.

Βιβλία για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Βιβλία περασμένων δεκαετιών  αλλά και σύγχρονα.

Τα νέα βιβλία θα είναι διαθέσιμα για το κοινό από 10 Δεκέμβρη και μετά.

Μπορείτε να δείτε το συνοπτικό κατάλογο με το νέο υλικό της βιβλιοθήκης ΕΔΩ και να εντοπίσετε με ευκολία το περιεχόμενο του ενδιαφέροντος σας.

Για τους μικρούς μας φίλους, σε μια προσπάθεια να δώσουμε κίνητρο και να μετατρέψουμε με δική τους  συμμετοχή τη βιβλιοθήκη σε κέντρο μελέτης και ανταλλαγής ιδεών, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός όπου θα βραβευτεί,  1 παιδί από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα που θα διαβάσει  κάποιο βιβλίο και θα το παρουσιάσει διαδικτυακά στους συμμαθητές του, οι οποίοι θα αναδείξουν και τον νικητή.

Υπεύθυνος για την αναβάθμιση και την λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι η Αντιδήμαρχος Μέντη Κατερίνα τηλ. 6972570283  και ο υπάλληλος του Δήμου, Δημήτρης  Καραβασίλης τηλ. 6980221821 με τους οποίους θα μπορείτε να επικοινωνείτε από Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-14:00 .

Με γνώμονα τη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών και εργαζόμενων όλα τα βιβλία που θα επιστρέφονται θα παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο απομόνωσης για 3 ημέρες.

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου