Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, “Παυλοπέτρια”

Φίλες και Φίλοι,

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τον διακριτικό τίτλο “Παυλοπέτρια”, διοργανώνεται φέτος αλλιώς, τόσο όσον αφορά στις ημερομηνίες, όσο και στον τρόπο διεξαγωγής του.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σε μία ιδιαίτερα “στενάχωρη” χρονιά, λόγω του covid-19, το Δ.Σ. του Δήμου Ελαφονήσου εκλήθη να πάρει συντονισμένες και ορθές αποφάσεις, εκλήθη να συνταυτίσει τα “θέλω” του τόπου του με τα “πρέπει” της Πολιτείας, να ισορροπήσει τον αυθορμητισμό του Ελαφονησιώτη με την αυτοπειθαρχία του, να αρνηθεί την λιποτακτική αποχή από κάθε είδους δημόσια εκδήλωση και να την αντικαταστήσει με ενεργή συμμετοχή και πρωτοβουλία, πάντα με γνώμονα την Ασφάλεια και την Προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Το αποτέλεσμα αυτών των ζυμώσεων, των προβληματισμών και των αναζητήσεων ήταν να αποφανθεί, κατά πλειοψηφία και συνείδηση, να ανοίξει και φέτος  η αυλαία των Παυλοπετρίων και συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020, στην ενδοχώρα του Δήμου Ελαφονήσου, τηρουμένων απαρεγκλίτως όλων των προβλεπόμενων ενεργειών και υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως έχει διαμορφωθεί και ισχύει για τις υπαίθριες εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμμαχοι, και κατά την φετινή διοργάνωση, είναι το πάθος και το μεράκι για την ελληνική λαογραφία, για τους παραδοσιακούς χορούς, για την πολιτιστική κληρονομιά που λάβαμε απλόχερα από τους προγόνους μας, για το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου που κείτεται αιώνες στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και μας “θυμίζει”, με την υπεραιωνόβια παρουσία του, ότι ο Πολιτισμός ενώνει και δεν στοιχειώνει, θεμελιώνει ζωντανές μνήμες και ενεργοποιεί μηχανισμούς προσαρμογής και υγιούς αντίστασης, εμπνέοντας ταυτόχρονα Σεβασμό και Δημιουργία, Όραμα και Ομαδικότητα, Σύμπλευση και Συνοχή, Συνέπεια και Ευθύνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, και με δεδομένο τον σωστό σχεδιασμό, την υπευθυνότητα συμμετεχόντων και θεατών, σας προσκαλούμε στην ετήσια γιορτή του τόπου μας κατά το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου και σας καλούμε να γίνουμε μαζί συνοδοιπόροι και εκφραστές της Παράδοσης, του Πολιτισμού, της Ιστορίας, του Χθες αλλά και του Σήμερα ………..  που το βιώνουμε όλοι  αλλιώς !!!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Δήμαρχος Ελαφονήσου

Λιάρου Έφη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

με τον διακριτικό τίτλο “ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙΑ”

 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 3/9 έως ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9,

ώρες 8.00 μμ έως 11.00 μμ, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ “ΕΤΕΡΟΝΗΜΙΣΥ”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/9,  θέση ΚΑΒΑΚΙ

ώρα προσέλευσης (με σειρά προτεραιότητας) 8.45 μμ

ώρα έναρξης 9.30 μμ

 

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9,  θέση ΚΑΒΑΚΙ

ώρα προσέλευσης (με σειρά προτεραιότητας) 8.15 μμ

ώρα έναρξης 9.00 μμ

 

Το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διεξαχθεί βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου όπως αυτό διαμορφώθηκε και ισχύει, σύμφωνα με τα υπ’ αρ. 416373/2189/03-08-2020 και 436219/2279/12-08-2020 έγγραφα του Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους.