Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Επιχειρησιακό Σχέδιο Ετοιμότητας για τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της Νησιωτικής χώρας» «Είμαστε ασφαλείς, σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Ελαφόνησος, 16/06/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Επιχειρησιακό Σχέδιο Ετοιμότητας για τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς

της Νησιωτικής χώρας»

«Είμαστε ασφαλείς, σε Ετοιμότητα & Εκπαιδευμένοι»

Με βασικό γνώμονα την επερχόμενη σταδιακή άρση των μέτρων για τον Τουρισμό και την απαιτούμενη προστασία της Δημόσιας Υγείας των Υγειονομικών, των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων των τουριστικών προορισμών της νησιωτικής Ελλάδας, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Κ.ΕΠ.Υ.) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΕΚΑΒ, εκπόνησαν Σχέδιο Ετοιμότητας και πρόγραμμα συνεχούς εκπαίδευσης με το όνομα ΕΚΑΒ be S.A.F.E (Stay AlertedFull Educated) το οποίο απευθύνεται (κατά κύριο λόγο) στο Υγειονομικό Προσωπικό των νησιών του Αιγαίου αλλά και γενικότερα στους Νησιωτικούς Δήμους και φορείς αυτών.

Το κλιμάκιο ιατρών και εκπαιδευτών από το Κ.ΕΠ.Υ. και το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται στον τόπο μας τις προσεχείς ημέρες και προτίθεται να παρουσιάσει συνδυαστικά ένα πρόγραμμα για τη διαχείριση ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων περιστατικών SARSCoV-2, εκπαίδευση στη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και στη πραγματοποίηση ΚΑΡ.Π.Α. με τις υφιστάμενες σήμερα υγειονομικές συνθήκες.

Η ανωτέρω παρουσίαση -εκπαίδευση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ελαφονήσου και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως συμμετάσχουν.

Εκ του Δήμου Ελαφονήσου