Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Δήμο Ελαφονήσου

Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στο Δημοτικό Κατάστημα της Ελαφονήσου έλαβε χώρα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης επί των θεμάτων του Δήμου μας, όσων χρονίζουν αλλά και όσων προέκυψαν από την πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κον Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, κο Βερούτη Θεόδωρο και Περιφερειακούς Συμβούλους, υποδέχθηκε η Δήμαρχος Ελαφονήσου, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπάλληλοι του Δήμου, Εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων αλλά και κάτοικοι του Νησιού μας.

Η νομιμοποίηση των λιμενικών μας εγκαταστάσεων, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ο βιολογικός καθαρισμός, ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης, η  ανάπλαση των στενών της ενδοχώρας, η ανάδειξη του Παυλοπετρίου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η οδοποιία στο σύνολο της και πολλά άλλα, ήταν στην ευρύτερη ατζέντα της συνάντησης εργασίας με τον Περιφερειάρχη.

Αμφίδρομες δεσμεύσεις, στο πλαίσιο της ανάκτησης του απωλεσθέντος χρόνου για το μοναδικό κατοικημένο Νησί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την αναβάθμιση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών και των επισκεπτών μας.

Επισφράγιση των ανωτέρω αποτελεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την επισκευή – συντήρηση των δύο κεντρικών αξόνων (προς Σίμο και προς Παναγία), ενώ παράλληλα δρομολογήθηκαν ενέργειες με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες και τις εκτιμηθείσες προτεραιότητες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση και την επιτόπια επίσκεψή του, που εξασφάλισε την πληρέστερη εικόνα και κατανόηση των προβλημάτων του τόπου μας, και είμαστε βέβαιοι ότι το Ήθος, η Συνέπεια και η Εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τοποθετήσει τόσο την Πελοπόννησο όσο και τον Νησιωτικό Δήμο της Ελαφονήσου στο Διεθνές γίγνεσθαι.