Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλής χαράς για τον Ελληνισμό.

Σήμερα τιμούμε την αναγγελία του ερχομού του Θεανθρώπου στην Γη, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου -την μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, αλλά ταυτόχρονα και την συντονισμένη προσπάθεια του Ελληνικού Έθνους να αποτινάξει από τις πλάτες του τον τουρκικό ζυγό.

Μια χούφτα άνθρωποι οι Έλληνες και μια παλάμη γης η Ελλάδα στην υφήλιο – κι όμως οι Ήρωες του ’21, για άλλη μία φορά στο πέρασμα των χρόνων, κατάφεραν να μετατρέψουν το αδύνατο σε δυνατό, το απίθανο σε πιθανό, το ακατόρθωτο σε κατορθωτό.

Πάντα με γνώμονα την βαθιά πίστη και συνοδοιπόρο την ευλογία του Κυρίου……. διότι τα θαύματα μόνον έτσι εξηγούνται.

25 Μαρτίου 2018, λίγο λιγότερο από 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης, το διττό μήνυμα της επετείου αυτής είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Όπως τότε, δίχως ιδιαίτερη και ουσιαστική βοήθεια από τους ξένους κατάφεραν οι πρόγονοι μας να αλλάξουν την ιστορική μας μοίρα, έτσι κι εμείς σήμερα οφείλουμε να θυμίσουμε στους προκλητικούς γείτονες μας το εμείς” του Μακρυγιάννη και να αναβιώσουμε τις αξίες και τα ιδανικά του ’21 μέσα από τις ψυχές των Ηρώων μας, να διαμηνύσουμε ηχηρά τα λόγια του Ρήγα Φεραίου : “Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά” και πράττει καλύτερα.

Αγαπημένα μας παιδιά,

Σήμερα όλοι προσευχόμαστε η ευλογία του Κυρίου, που συντρόφευε τους Ήρωες του 1821, να συντροφεύει και να καθοδηγεί και την δική σας Ελεύθερη Σκέψη.

Χρόνια Πολλά

Χρόνια Καλά

Χρόνια Ελεύθερα

Η Δήμαρχος Ελαφονήσου

Λιάρου Ευσταθία