Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δωρεάν εξετάσεις με μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, κι έπειτα από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,  ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 δωρεάν εξετάσεις με μαστογραφία και τέστ Παπανικολάου, οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα, καλύπτοντας όλο τον γυναικείο πληθυσμό των Δήμων του Νομού Λακωνίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω με μαστογραφία.

Η Ειδική Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας θα βρίσκεται στο Κ.Υ. Νεάπολης της Δημοτικής Ενότητας Βοιών Λακωνίας κατά τις ημερομηνίες 20 έως 27 Οκτωβρίου 2017 όπου και καλούνται οι γυναίκες του τόπου μας να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα :

2734 3 60125 (κα Σγαρδέλη) και 2734 3 60116 (κα Μανούσου),

ώρα 9.00 έως 14.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, έως την 24/10/2017,

προκειμένου να συμμετάσχουν στον πληθυσμιακό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Σημαντική είναι η επισήμανση του κου Μανώλη Αμπαζόγλου, χειρουργού και επιστημονικού Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας όπου αναφέρει : “Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για τη σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Θέλουμε να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν. ”