Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Elafonisos Bike Tour 2017

Σε συνεργασία με το περιοδικό Lakonia Magazine και το Elafonisos Fresh Vibes (ομάδα εθελοντών), διοργανώνεται η πρώτη ποδηλατική περιήγηση 12 χιλιομέτρων με τον διακριτικό τίτλο Elafonisos Bike Tour 2017.

Σκοπός και στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτή να πραγματοποιείται κάθε χρόνο και να καθιερωθεί ως ένα ετήσιο αθλητικό γεγονός για το νησί, προσελκύοντας αθλητές και συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα ακόμη και από το εξωτερικό σε συνεργασία με Ποδηλατικούς και Αθλητικούς Συλλόγους. Με το τρόπο αυτό δυνάμεθα να “επενδύσουμε” και να αναπτύξουμε ένα εξίσου σημαντικό είδος τουρισμού, τον αθλητικό εναλλακτικό τουρισμό.

Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, πρωτίστως, να αθληθούν αλλά και να περιηγηθούν στη φύση ποδηλατικά ξεκινώντας από τη θέση Καβάκι, συναντώντας τον οικισμό των Νησιών της Παναγίας, συνεχίζοντας προς Σίμο από τον Περιφερειακό δρόμο και ολοκληρώνοντας την “ποδηλατάδα” τους με επιστροφή στη Χώρα της Ελαφονήσου – σημείο τερματισμού πάλι η θέση Καβάκι.

Αυτή θα είναι και η διαδρομή των 12 χλμ περιμετρικά της Νήσου της Ελαφονήσου, με ώρα εκκίνησης 16.00 μμ από τη θέση Καβάκι, σημείο προσωρινής στάσης το μέσον της διαδρομής (στον περιφερειακό δρόμο) και τερματισμό στη θέση Καβάκι.