Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Μήνυμα του Δήμαρχου Ελαφονήσου για το πρόγραμμα PERSEAS

perseas_2016_event

Ο Δήμος Ελαφονήσου υποδέχθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα PERSEAS, έργο ζωής για τον τόπο μας, το οποίο εκπονήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν).

Η μελέτη παρατήρησης αλλά και προσφοράς δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στον πληθυσμό της Ελαφονήσου, 5ετούς διάρκειας, ολοκληρώθηκε εφέτος επιτυχώς, καθότι είχε εξ’ αρχής προοπτικό σχεδιασμό και διττό στόχο, ενώ υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Ελαφονήσου, την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Abbott και την έμπειρη ιατρική ομάδα της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.

Σκοπός της μελέτης PERSEAS ήταν να καταγράψει διαχρονικά τις μεταβολές των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό του μοναδικού Νησιωτικού Δήμου της Λακωνίας, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο Περιφερειακό Ιατρείο της Ελαφονήσου σε όλους τους δημότες.

Ο Δήμος μας υποστηρίζει, ενθαρρύνει και ενισχύει δράσεις των οποίων :

σημείο αναφοράς είναι ο Ελαφονησιώτης,

συνιστώσα η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση σε τοπικό επίπεδο,

γνώμονας η πρόοδος, κυρίως σε νευραλγικούς τομείς όπως η υγεία και

στόχος η επιστημονική έρευνα σε εθνικό επίπεδο.

Η επίτευξη των ανωτέρω επιμέρους στόχων αποτέλεσε κινητήρια δύναμη, ηθική ικανοποίηση και εφαλτήριο για περαιτέρω “αξιώσεις” σε προγράμματα πνοής και πρωτοβουλίες με πρωτογενές κριτήριο την προσφορά στον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 5 χρόνων (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2016), καθώς επίσης τους διοργανωτές και τους ιατρούς της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν., οι οποίοι αντιμετώπισαν επιστημονικά τις προκλήσεις του προγράμματος, απέκτησαν δεσμούς εμπιστοσύνης, εκτίμησης και συνεργασίας με τον ζωντανό ιστό της τοπικής κοινωνίας και προσέφεραν απλόχερα τις ιατρικές γνώσεις τους.

Ο Δήμαρχος

Χαράλαμπος Λιάρος