Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δελτίο Τύπου για την Προγραμματική Σύμβαση “Παυλοπέτρι Ελαφονήσου- Προστασία και Ανάδειξη του Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου”

Την Τετάρτη 13/05/2015 συνεδρίασε στην Τρίπολη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης “Παυλοπέτρι Ελαφονήσου- Προστασία και Ανάδειξη του Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου” σύμφωνα με το άρθρο 9 της Προγραμματικής Σύμβασης.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα τακτικά μέλη:

  1. Ηλίας Στρατηγάκος
  2. Αγγελική Σίμωση

Και τα αναπληρωματικά μέλη:

  1. Σταυρούλα Αλεβίζου
  2. Δέσποινα Κουτσούμπα

Η επιτροπή συζήτησε τον προγραμματισμό των εργασιών όπως αναλυτικά περιγράφονται στο άρθρο 5 της Προγραμματικής Σύμβασης και προγραμματίστηκε ορισμός υπόλογου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και σύνταξη προδιαγραφών και κοστολογίου από την ΕΕΑ προκειμένου με βάση αυτές να προχωρήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ανάθεση μελετών σε αρχαιολόγο και αρχιτέκτονα σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

 Στις 19/05/2015 μετέβη στην Ελαφόνησο η αρχαιολόγος κ. Δέσποινα Κουτσούμπα για εργασίες σχετικές με την Προγραμματική Σύμβαση ΥΠΟΠΑΙΘ- Περιφέρεια Πελοποννήσου που αφορούν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Παυλοπέτρι Ελαφονήσου και εποπτεία που αφορά στην κινηματογράφηση από την Ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI του αρχαιολογικού χώρου του Παυλοπετρίου Ελαφονήσου.

 Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, συναντήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου με τον Δήμαρχο Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπο Λιάρο, Τακτικό μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης , την Αντιδήμαρχο Ελαφονήσου κ. Έφη Λιάρου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης κ. Σταυρούλα Αλεβίζου και τον υπεύθυνο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ελαφονήσου κ. Κων/νο Πατσάκη.

Συζητήθηκαν επιπρόσθετες βελτιώσεις επί της Προγραμματικής Σύμβασης καθώς επίσης και δυνατότητες ανάδειξης του Παυλοπετρίου Ελαφονήσου μετά τη λήξη της Προγραμματικής Σύμβασης.

Η συνεργασία της παρούσας Δημοτικής Αρχής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού και οι κώδικες επικοινωνίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των τριών συμβαλλομένων, διασφαλίζουν την άμεση υλοποίηση του έργου της Προγραμματικής Σύμβασης “Παυλοπέτρι Ελαφονήσου- Προστασία και Ανάδειξη του Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου” .

Η υλοποίηση αυτή, δεν είναι επίτευγμα ενός ανθρώπου ή μονομερούς οράματος αλλά συλλογικής δουλειάς Επιστημονικών φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όραμα της παρούσης Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία αυτή των τριών Φορέων να αποτελέσει εφαλτήριο για επόμενες δράσεις για την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του μοναδικού Νησιωτικού Καλλικρατικού Δήμου του Νομού Λακωνίας, του Δήμου Ελαφονήσου.