Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Προληπτική επανεξέταση από την Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν στο Δήμο Ελαφονήσου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ερευνητική ομάδα της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν) θα βρεθεί στην Ελαφόνησο για την υλοποίηση της μελέτης με την ονομασία PERSEAS [Prospective Evaluation of vascular Risk Surrogates: the Elafonisos Area Study], στο γενικό πληθυσμό της Ελαφονήσου Λακωνίας.

Η μελέτη PERSEAS είναι μία μη παρεμβατική προοπτική μελέτη παρατήρησης 5ετούς διάρκειας,με κύριο σκοπό την διαχρονική καταγραφή των μεταβολών των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στον πληθυσμό ενός νησιού που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα. Τα γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία της Ελαφονήσου αποτελούν χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην πρωτοτυπία της μελέτης PERSEAS

Αποτελεί ένα καθαρό επιστημονικό πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο την Ελαφόνησο και τους κατοίκους της,παρέχοντας τους δωρεάν έλεγχο των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου με εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις.

Οι Εξειδικευμένοι Ιατροί του Προγράμματος “ ΠΕΡΣΕΑΣ” Θα εξετάζουν ΔΩΡΕΑΝ Στο χώρο του Ιατρείου της Ελαφονήσου από 20 ως 27 Σεπτεμβρίου.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού μας να προσέλθουν για ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.