Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση στις 30 Μαΐου

Στις 30 Μαΐου πρόκειται να γίνει και στη Λακωνία η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μετο αναλογικό σήμα να σταματά να εκπέμπει και να αντικαθίσταται από το ψηφιακό, για καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, στις 30 Μαΐου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα. Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch–off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 30/5 να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.

Τέλος, όσοι κάτοικοι λαμβάνουν ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής Αρόη, Ξυλόκαστρο, Πεταλίδι, θα χρειαστεί στις 30/5 να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.