Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ενημέρωση σχετικά με τις αυθαίρετες πρωτοβουλίες της βουλευτού Φ. Πατριανάκου σε βάρος της Ελαφονήσου

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ., κατέθεσε τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την οποία ζητούσε την κατάργηση του Δήμου Ελαφονήσου και τη διάσπαση του Δήμου Μονεμβασίας μέσα από τη διοικητική συνένωση του νησιωτικού δήμου με μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας.

Τα δυόμιση τελευταία χρόνια η τοπική κοινωνία της Ν. Λακωνίας βιώνει μία άνευ προηγουμένου αγωνία στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τη λυσσαλέα επιμονή της βουλευτού να επιβάλει τη θέση της σχετικά με τα διοικητικά όρια των δήμων της περιοχής. Συστήνει και καταργεί δήμους μόνη της, αποφασίζει και ανακοινώνει επίσης μόνη της προκαλώντας σοβαρή αναστάτωση στους ΟΤΑ και βέβαια έντονες διαμάχες στις τοπικές κοινωνίες. 

Η βουλευτής Φ. Πατριανάκου αδιαφορώντας επιδεικτικά για την σθεναρή αντίθεση τοπικών αρχών και κοινωνιών στα ιδιοτελή σχέδια της, δρομολόγησε την απεγνωσμένη (ελπίζουμε και ύστατη) ενέργεια της σε βάρος της Ελαφονήσου. Η ύπουλη απόπειρα καταστροφής του νησιού, με την κατάθεση της γεμάτης αφελή επιχειρήματα τροπολογίας, είναι προφανές πως ήταν ενορχηστρωμένη από αυτούς που έχουν ως απώτερο σκοπό την λεηλασία της Ελαφονήσου και τον εμπαιγμό των Βατίκων. Είναι γεγονός ότι η ανελέητη δράση της βουλευτού με στόχο την αλλοίωση της Ελαφονήσου έχει καταγραφεί πλέον στην ιστορία του νησιού προσδίδοντάς της το χαρακτηρισμό της επικίνδυνης για τον τόπο πολιτικού. 

Τα χειρότερα ωστόσο αποφεύχθησαν χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του Δημάρχου Ελαφονήσου αλλά και τη δραστική και άμεση κινητοποίηση σύσσωμων των συλλόγων, των κατοίκων και των φίλων της Ελαφονήσου. Με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, η τροπολογία αποσύρθηκε.

Ακολουθούν (ενδεικτικά) σειρά ενεργειών ενάντια στις αυθαίρετες πρωτοβουλίες της βουλευτού Φ. Πατριανάκου:

Ομόφωνη Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ελαφονήσου ενάντια στην οιαδήποτε αλλαγή των διοικητικών ορίων του Δήμου Ελαφονήσου

Ψήφισμα ΠΕΔ ενάντια στις αποσπασματικές παρεμβάσεις σε θέματα διοιητικών ορίων Δήμων της Πελοποννήσου  

 – Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς τον Υπ. Εσωτερικών

Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς Βουλευτές Λακωνίας

 – Διαμαρτυρία Δημάρχου Ελαφονήσου προς τη βουλευτή Φ. Πατριανάκου  

Διαμαρτυρία Δημάρχου Μονεμβασίας προς Πατριανάκου 

Διαμαρτυρίες Συλλογικών Φορέων 

Δήμαρχος Μονεμβασίας Η. Τριχείλης: Προεκλογικό ρουσφέτι ο «ακρωτηριασμός» του Δ. Μονεμβασίας. Έντονη η αντίδραση του Δημάρχου σε δηλώσεις Πατριανάκου

 – Επιστολή Δημάρχου Μονεμβασίας προς εκπροσώπους της 3ης μειοψηφούσας παράταξης του Δημ. Συμβουλίου Μονεμβασίας

 – Επιστολή Δημάρχου Ελαφονήσου προς παράγοντες της περιοχής των Βατίκων

 – Ερώτηση στη Βουλή για την απόπειρα κατάργησης του Δήμου Ελαφονήσου και του Καλλικράτη

 – Συνάντηση Υπ. Εσωτερικών με Δήμαρχο Ελαφονήσου

– Επιστολή του Δημάρχου Ελαφονήσου στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Σαμαρά