Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία νέου σχολικού συγκροτήματος στην Ελαφόνησο

Με τη δημοσίευση του  604Δ/2013 ΦΕΚ και τον καθορισμό ορίων Αιγιαλού- Παραλίας στη θέση «Νεκροταφείο έως Καρνάγιο» του Δήμου Ελαφονήσου Ν. Λακωνίας, ανοίγει πλέον ο δρόμος που οδηγεί στην ανέγερση νέου Σχολικού Συγκροτήματος και υποδομών Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ελαφόνησο.

Θυμίζουμε πως στο νησί λειτουργεί αυτή τη στιγμή Νηπιαγωγείο, 3θέσιο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και από τη σχολική χρονιά που διανύουμε, Α’ τάξη Λυκείου, με προοπτική λειτουργίας του συνόλου των λυκειακών τάξεων τα επόμενα έτη.

Η στέγαση του συνόλου των σχολικών βαθμίδων και τμημάτων σε νέο σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σχολικό συγκρότημα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις σχολικές υποδομές της Ελαφονήσου. Το εκπονηθέν σχέδιο που πλέον βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης οικοδομικής άδειας (που εκρεμούσε από το 2005), προβλέπει επίσης τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών μονάδων και αίθουσα εκδηλώσεων για φιλοξενία πολιτιστικών γεγονότων. Ο Δήμος Ελαφονήσου, συνεπής στις δεσμεύσεις του, σταδιακά και μεθοδικά ενισχύει τις υποδομές και δράσεις εκπαιδευτικού, πολιτισμικού και αθλητικού χαρακτήρα.