Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δεύτερη επιτυχημένη χρονιά για το πρόγραμμα Perseas στην Ελαφόνησο

Πραγματοποιήθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα Perseas με απόλυτη επιτυχία στο Δήμο Ελαφονήσου.

Οι ιατρικές εξετάσεις διεξήχθησαν στις 5-12 Οκτωβρίου 2013, από την εταιρείας μελέτης παραγόντων κινδύνου αγγειακών νοσημάτων (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν) στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου. Τις δύο τελευταίες μέρες του Προγράμματος πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές εκδηλώσεις από εξειδικευμένους ιατρούς σε διάφορα θέματα διατροφής, που στόχο είχαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην προσπάθεια πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και την καλή υγεία της καρδιάς για τους ενήλικες και τα παιδιά.

Πολλοί δημότες της Ελαφονήσου -και παιδιά- συμμετείχαν ενεργά στο ερευνητικό (μη παρεμβατικό) πρόγραμμα, υπεβλήθησαν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις (mini check up) και με ενθουσιασμό συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της επιστημονικής έρευνας που στόχο έχει την διεξαγωγή συμπερασμάτων χρήσιμων στην προαγωγή της υγείας του ευρύτερου ελληνικού πληθυσμού.

 

Επίσης την Παρασκευή 11-10-2013 πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελαφονήσου ευχαριστήρια γιορτή για όλη την ομάδα του Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. Οι Ελαφονησιώτες καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν για μια ακόμη χρονιά τους γιατρούς και όλη την ερευνητική ομάδα, και έδειξαν τη φιλοξενία του νησιού μαγειρεύοντας τοπικά-παραδοσιακά φαγητά, αλλά και με μουσική και χορό από τους ίδιους τους κατοίκους, χαρίζοντας μια Ελαφονησιώτικη βραδιά αξέχαστης φιλοξενίας.