Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης στην Ελαφόνησο

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μετά από πρόσκληση του εφημέριου της ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνα Ελαφονήσου π. Ιωάννη Λιβανού, διοργάνωσε Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης, στην Ελαφόνησο από τις 26 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2012, με Αρχηγό την Κέλλυ Φραγκουδάκη. Στην κατασκήνωση συμμετέχουν Ομάδες Μεγάλων Οδηγών (έφηβοι και νέοι), από την Ελευσίνα, την Καλαμάτα, το Μαρούσι και την Τρίπολη. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και με αφορμή της ολοκλήρωση της οδηγικής της κατασκήνωσης η ομάδα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει σήμερα Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00 γιορτή στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί από την ομάδα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ο απολογισμός του έργου που υλοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παραμονής της στην περιοχή.

Αντίστοιχες κατασκηνώσεις πραγματοποιεί το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού κάθε καλοκαίρι σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπου συμμετέχουν παιδιά (κορίτσια και αγόρια) ηλικίας 14-17 ετών. Οι κατασκηνώσεις αυτές είναι προσανατολισμένες στην εθελοντική εργασία των ιδίων των κατασκηνωτών και στοχεύουν στην ανιδιοτελή προσφορά εφήβων και νέων προς τους κατοίκους και τον τόπο στον οποίο φιλοξενούνται. Ο Δήμος μας στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Φορείς, Σύλλογοι και δημότες της Ελαφονήσου συνεργάστηκαν με την ομάδα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο.

ΣΕΟ