Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας για τους κατοίκους του Δήμου μας από την Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία

Κάτοικοι της Ελαφονήσου είχαν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από εξειδικευμένους ιατρούς και να ενημερωθούν για την σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης εξέτασης και της πρώιμης διάγνωσης νεοπλασιών. Η σημαντική αυτή ενέργεια ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού η συμμετοχή και η προσέλευση των κατοίκων της Ελαφονήσου τόσο κατά τις πρωινές ιατρικές εξετάσεις, όσο και κατά την απογευματινή ενημερωτική ομιλία, ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, από τις 8:00 έως τις 15:00 πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος πληθυσμού (ψηλάφηση μαστού, λήψη test pap, έλεγχος δέρματος για δερματικές βλάβες και εξαίρεση χειρουργική σπίλων και δερματικών βλαβών για ιστολογική εξέταση) περίπου 70 ατόμων. Οι εξετάσεις γίνονταν παράλληλα από τη συντονισμένη ομάδα των ιατρών στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ελαφονήσου. Το ίδιο απόγευμα έγινε ενημερωτική ομιλία από τους ιατρούς-μέλη της Ογκολογικής Εταιρείας, σε αίθουσα του Γυμνασίου Ελαφονήσου, την οποία και παρακολούθησαν κάτοικοι.

Οι ιατροί που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα -κατά αλφαβητική σειρά- ήταν οι κκ Αλεβίζου Σταυρούλα, Γενικός Ιατρός ΕΣΥ, ΚΥ Νεάπολης ΓΝ Μολάων-Ειδικός Γραμματέας Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, Δρ. Δημουλάς Κων/νος, Δ/ντης Χειρουργός Νοσ. “Άγιος Σάββας”-Πρόεδρος Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, κ. Ζαρκάδας Γεώργιος, Δ/ντης Πλαστικός Χειρουργός Νοσ. “Άγιος Σάββας”-Μέλος Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας και Δρ. Κόκκαλης Γεώργιος, Πλαστικός Χειρουργός, Συντονιστής Δ/ντης Νοσ. “Άγιος Σάββας”-Μέλος Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή των κκ Αποστολάκου Παναγιώτα, Μαία-Μέλος Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, Δαμιανάκη Αικατερίνη, Αγροτικός Ιατρός ΠΠΙ Ελαφονήσου ΓΝ Μολάων, Σίδερης Ιωάννης, Αγροτικός Ιατρός ΠΙ Κάμπου Δήμου Μονεμβασίας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθη και η Υποδιοικήτρια του ΓΝ Μολάων κ. Πριφτάκη Αικατερίνη, κατόπιν πρόσκλησης από το Δήμο Ελαφονήσου.

Ο Δήμος Ελαφονήσου ευχαριστεί και χαιρετίζει την αφιλοκερδή προσπάθεια της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας, τους ιατρούς και συνεργάτες που συμμετείχαν εθελοντικά και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της ενέργειας και εύχεται να ακολουθήσουν κι άλλες εκδηλώσεις με στόχο την προαγωγή υγείας του πληθυσμού της Ελαφονήσου.