Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Συνέντευξη – τοποθέτηση Δημάρχου

Με συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του fly ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, μίλησε για το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου λιγνίτη στη θέση «Ασπρούδια» του όμορου Δήμου, απέναντι από το νησί μας και πολύ κοντά στα όρια του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος είπε συγκεκριμένα ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή παρακολούθηση του θέματος από την ημέρα που δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ – με αίτηση του 2007- για τον καθορισμό ορίων Αιγιαλού – Παραλίας στη θέση «Ασπρούδια». Έχω επικοινωνήσει με τους βουλευτές του νομού μας, τους έχω θέσει ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Παράλληλα είμαι και σε διαρκή επικοινωνία με το Δήμαρχο, κο Τριχείλη για το θέμα…

Για την ώρα δεν υπάρχει λόγος κινητοποίησης του κόσμου. Ωστόσο, τόσο εγώ όσο και η τοπική κοινωνία ανησυχούμε και παρακολουθούμε το ζήτημα από κοντά. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μια τέτοια προοπτική, δημιουργίας δηλ. εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχής μας, είναι τελείως παράλογη και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί….».

Η συνέντευξη συνεχίστηκε με θέμα τις προβλέψεις για τη φετινή τουριστική κίνηση στην Ελαφόνησο.