Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ανακοίνωση – Ενημέρωση σχετικά με τον εντοπισμό παράνομων αλλοδαπών στο Λεπτό νησί

H επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς των 151 παράνομων αλλοδαπών που εντοπίστηκαν σε ξύλινο θαλαμηγό σκάφος εχθές, Παρασκευή, 20 Απριλίου και ώρα 6πμ περίπου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Ελαφόνησος του Δήμου Ελαφονήσου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.

Το θαλαμηγό σκάφος των παράνομων αλλοδαπών εντοπίστηκε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος κοντά στη νησίδα “Λεπτό νησί”, όπου και αποβιβάστηκαν αρχικά οι επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» από τη νησίδα στη θέση “Υπόστεγο” στην περιοχή Πούντα Ελαφονήσου, έναντι της νήσου. Εκεί πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες αρχές, ενώ παρασχέθηκαν και είδη πρώτης ανάγκης από την τοπική κοινωνία και τις Δημοτικές αρχές Ελαφονήσου και Μονεμβασίας.

Ο επιβαίνοντες -νεαροί άνδρες ηλικίας 15 έως 30 ετών- υγιείς και χωρίς να διατρέχουν κανέναν κίνδυνο οδηγήθηκαν με ασφάλεια σε παλιές εγκαταστάσεις Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Γεωργίου, όπου διανυκτέρευσαν, για να μεταφερθούν σήμερα από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με ΔΤ του Λιμενικού Σώματος (21/04/2012) το προσαραγμένο θαλαμηγό σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί δεν αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα ενώ στην περιοχή δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.