Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Ολοκλήρωση Δωδεκαημέρου – Πρόγραμμα εορτασμού Θεοφανείων

Πιστή στη Χριστιανική παράδοση η Ελαφόνησος προετοιμάζεται για τον εορτασμό του Τριημέρου των Φώτων. Ο πρώτος αγιασμός των Θεοφανείων, «η πρωτάγιαση ή φώτιση», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων (Μισόφωτα) στον Ιερό ναό του Αγ. Σπυρίδωνος. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος Ελαφονήσου Πρεσβύτερος Ιωάννης Ν. Λιβανός θα επισκεφτεί σπίτια και καταστήματα προκειμένου να τα ευλογήσει. Τα παιδιά του νησιού το ίδιο πρωί πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι θα ψάλλουν τα κάλαντα των Θεοφανείων.

Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 09:00΄, θα τελεσθεί Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και στην είσοδο του Ναού, θα δημιουργηθεί πομπή για το λιμάνι του νησιού όπου θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Το Μέγα αυτό γεγονός θα πλαισιώσουν παραδοσιακά τα καΐκια μας – μέλη του Συλλόγου Ψαράδων της Ελαφονήσου.

Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι

Οι τοπικοί φορείς και οι δημότες της Ελαφονήσου να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του νησιού.