Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Θεοφάνεια με κακοκαιρία

Με έντονη βροχή και θυελλώδεις ανέμους έως 10 μποφόρ γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στην Ελαφόνησο. Τη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος Ελαφονησιωτών, η Δημοτική αρχή και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Με μεγάλη προσπάθεια ωστόσο εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας τελέσθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον π. Ιωάννη στο «μπαστούνι» στο λιμάνι του νησιού, παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Μ. Ψαρομμάτη, του Δημ. Συμβούλου Αντώνη Αρώνη και του γιατρού κ. Ιωάννη Ψαρομμάτη. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν φέτος στα καΐκια των ψαράδων μας να τηρήσουν την παράδοση και να δώσουν το βροντερό παρόν στο λιμάνι, λαμπρύνοντας ως είθισται το μεγάλο Χριστιανικό γεγονός.

Ευχετήριο Μήνυμα Δημάρχου

«Σήμερα ζούμε τη μεγάλη γιορτή της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη γιορτή, αφού με τη βάφτιση του Κυρίου μας, αγιάζονται τα ύδατα της θάλασσας, εξαγνίζονται τα ιερά νερά του τόπου μας, που όπως για κάθε νησιωτική περιοχή αποτελούν πηγή ζωής, πλούτου και ευημερίας. Η θάλασσα, ο θαλάσσιος φυσικός και πολιτιστικός πλούτος και η ναυτική παράδοση χαρακτηρίζουν το τόπο μας. Η σημερινή εκδήλωση λοιπόν αποτελεί μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αλλά και μια έκφραση της ξεχωριστής μας ταυτότητας.

Η σημερινή γιορτή έχει έναν ακόμη συμβολικό χαρακτήρα. Επισημαίνει την ανάγκη για περισσότερο φως, περισσότερη διαφάνεια, καθαρότητα, περισσότερη ανάπτυξη και ευημερία. Θυμίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας εξαιρετικά δύσκολης αλλά δημιουργικής περιόδου. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής του Λαφονησιώτη, η δημιουργία μιας καλά οργανωμένης κοινωνίας αξιώσεων με δραστήριους δημότες που θα διεκδικούν και θα πετυχαίνουν. Ενθαρρύνουμε την επιστροφή νέων οικογενειών στο νησί, επιδιώκουμε την προσέλκυση μικρομεσαίων επιχειρηματιών που θα σεβαστούν τον τόπο και την κοινωνία, το περιβάλλον και τις παραδόσεις μας, υποστηρίζουμε τη συλλογική δραστηριοποίηση των δημοτών μέσα από επίσημους φορείς, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας και να προστατέψουμε τον τόπο μας.

Η ευχή και η προσευχή μας σήμερα, κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων παραμένει μία και ουσιώδης. Ευημερία για τον τόπο, ομόνοια και συνεργασία για την κοινωνία μας, υγεία, ευτυχία και προκοπή για τον καθένα. Τέλος απευθύνω ένα θερμό και εγκάρδιο ευχαριστώ σε όλους τους συντοπίτες μου για τη στήριξη στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά».

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου

Παναγιώτης Μ. Ψαρομμάτης