Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
«Εθελοντικό» Πρωτοχρονιάτικο Εργαστήρι

Ένα πραγματικά υπέροχο σκηνικό δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, στήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ελαφονήσου, σε συνεργασία με τη βρεφονηπιαγωγό κ. Πόπη Κωνσταντινάκου, με τίτλο: “Ένα Πρωτοχρονιάτικο εργαστήρι” … με πολύ αγάπη

Η Πόπη Κωνσταντινάκου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συγκέντρωσε τους μικρούς μαθητές ηλικίας 4 και 5 ετών στην αίθουσα του νηπιαγωγείου, όπου τους απασχόλησε φτιάχνοντας μαζί τους χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως δέντρα, αστεράκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες με τη μορφή πιγκουίνου και κάδρα με την τεχνική του ντεκουπάζ εφαρμοσμένα σε ημερολόγια του νέου έτους τα οποία και μοιράστηκαν στα παιδιά. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς τους διάβασε το παραμύθι “Φρικαντέλα” του Ευγ. Τριβιζά ενώ έγινε και σχετική δραματοποίηση. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλο ενθουσιασμό στην όμορφη αυτή πρωτοβουλία. Στο τέλος της ημέρας παρέλαβαν ένα μικρό Πρωτοχρονιάτικο δώρο, δημιουργία της Πόπης. Το σημαντικό έργο της Πόπης Κωνσταντινάκου υποστηρίχθηκε εθελοντικά και από κορίτσια του νησιού μας.

Η Δημοτική αρχή της Ελαφονήσου συγχαίρει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην όμορφη αυτή ενέργεια που σκοπό είχε την αφιλοκερδώς προσφορά αγάπης.

Η Δημοτική αρχή της Ελαφονήσου αντιμετωπίζει με σεβασμό τις μέχρι τώρα εθελοντικές προσπάθειες των συλλόγων αλλά και των μεμονωμένων εθελοντών που κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκαν στον τόπο. Πολλοί είναι οι Ελαφονησιώτες και οι φίλοι του νησιού που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του τόπου για τη σημαντική εθελοντική τους δράση.