Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Αφιέρωμα στην Ελαφόνησο από το ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης

Σε ειδικό αφιέρωμα για την Ελαφόνησο συμμετείχαν στις 3 Σεπτεμβρίου, εννέα Ελαφονησιώτες με συνέντευξη τους στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος «Μπαγκάζια και Φύγαμε» του 102fm της Θεσσαλονίκη, αφιέρωσε ένα ολόκληρο δίωρο σε ζωντανές συνεντεύξεις  συμπατριωτών μας, το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη, 11πμ-1μμ.

Η εκπομπή είχε στόχο την τουριστική προβολή της Ελαφονήσου στο κοινό της Β. Ελλάδος, το οποίο ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον στην επιλογή της παραγωγού κας Ελένης Καρρά.

Στην εκπομπή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής και των Φορέων του τόπου, αλλά συμπατριώτες μας, που μίλησαν για θέματα εξαιρετικής σημασίας για την ανάδειξη της Ελαφονήσου. Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης  Μ. Ψαρομμάτης έκανε μία γενική αναφορά στην Ελαφόνησο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ο Αντιδήμαρχος, Διονύσης Ανομίτρης αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία του νησιού και στο Παυλοπέτρι, ο  Νίκος Τζερεφός, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελαφονήσου μίλησε για τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα τις παραδόσεις και τα εν γένει πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στο τόπο μας. Στην εκπομπή συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Αρώνης ο οποίος με το ρόλο του ελαιοπαραγωγού μίλησε για τα τοπικά προϊόντα της Ελαφονήσου, την παραγωγή ελαιόλαδου, μελιού και των λοιπόν προϊόντων του νησιού. Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, Βασίλης Σκαλκόγιαννης, ο οποίος έδωσε μία συνολική εικόνα της υφισταμένης τουριστικής κατάστασης κυρίως σε σύγκριση με προηγούμενες περιόδους. Στην εκπομπή συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία οι συμπατριώτες μας  κος Γιώργος Μέντης ο οποίος με μία πραγματικά συγκλονιστική περιγραφή του Σίμου και της Λεύκης, ο κος Γιώργος Τρικαλιώτης, με το ρόλο του ψαρά Ελαφονησιώτη, η κα Κανέλλα Μέντη  η οποία μας έδωσε μια «γεύση» από τη Λαφονησιώτικη κουζίνα και η Ευαγγελία Μ. Ψαρμμμάτη η οποία και αναφέρθηκε σε θέματα περιβάλλοντος και εναλλακτικού τουρισμού στην Ελαφόνησο.

Στο πλαίσιο της εκπομπής δόθηκαν προσφορές από καταλύματα της Ελαφονήσου, τις οποίες διεκδικήσαν μέσα από κλήρωση οι ακροατές της εκπομπής.