Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Πρόσκληση στα εγκαίνεια του νέου Ιατρείου στην Ελαφόνησο

 

Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Ελαφονησιωτών «η Γιορτή του Ψαρά» που παραδοσιακά διοργανώνει ο ιστορικός Σύλλογος Ψαράδων Ελαφονήσου προς τιμήν των ψαράδων και των ναυτικών του τόπου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιατρείου παροχής Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών Υγείας του Οίκου Ναύτου στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ελαφονήσου.

Ο Δήμος Ελαφονήσου ανακοινώνει τα εγκαίνια  του νέου Ιατρείου Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών, της πιλοτικής αυτής εφαρμογής που στόχο έχει την άμεση επίλυση προβλημάτων στον τομέα της υγείας, την εξυπηρέτηση του δημότη και του επισκέπτη της Ελαφονήσου και βέβαια την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην μεγάλη ναυτική οικογένεια της Ελαφονήσου. Η δημιουργία ενός ιατρείου «μοντέλο» παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα λειτουργήσει ευεργετικά στον πληθυσμό της Ελαφονήσου, η πλειοψηφία του οποίου είναι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Ιατρείου Τηλεϊατρικών Υπηρεσιών προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης με έναν μόνιμο γενικό ιατρό στην Ελαφόνησο, αλλά και ο πλήρης εξοπλισμός του νέου ιατρείου της Ελαφονήσου.

Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ζωτικού θέματος της υγείας στην Ελαφόνησο, παράλληλα όμως αποτελεί την πρώτη ενέργεια για τη μετάβαση στη νέα αποχή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αναμένεται να δώσει λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τη νησιωτική κοινωνία του Δήμου Ελαφονήσου.

Η εκδήλωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011  στο νέο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ελαφονήσου, παρουσία της Προέδρου του Οίκου Ναύτου, κας Μ. Δίπλα, εκπροσώπων της Πολιτικής Ηγεσίας και των Αρχών του τόπου.