Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Η Γιορτή του Ψαρά, ένα αυθεντικό λαφονησιώτικο γλέντι

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η «Γιορτή του Ψαρά», η παραδοσιακή εκδήλωση των Ψαράδων της Ελαφονήσου, που πραγματοποιήθηκε εχθές Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 στην πλατεία του λιμανιού της Ελαφονήσου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ελαφονήσου.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ψαράδων και επισκέφτηκε το όμορφο νησί της Πελοποννήσου. Σε ένα αυθεντικό νησιωτικό περιβάλλον με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, φρέσκα ψάρια -προσφορά των ψαράδων- και ντόπιο κρασί, κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από τη χορευτική ομάδα των γυναικών της Ελαφονήσου και προβολή φωτογραφιών των ψαράδων του τόπου, από το αρχειακό υλικό του Συλλόγου. Από νωρίς του Σάββατου εθελοντές Ελαφονησιώτες ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το στήσιμο της γιορτής και το τηγάνισμα των ψαριών. Την προετοιμασία απολάμβαναν περαστικοί και επισκέπτες.

Τη φετινή γιορτή, θεσμό πλέον για το νησί με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στη Ν. Λακωνία, τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης κα Α. Τζανετέα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κος Σκουτέρης, η Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κα Μ. Δίπλα, ο Λιμενάρχης Νεαπόλεως κος Δ. Βατίστας. Παρούσα ήταν και η Δημοτική αρχή του της Ελαφονήσου, πιστός αρωγός και συμπαραστάτης των ψαράδων του τόπου.

Ο Σύλλογος ψαράδων Ελαφονήσου « Η Ελαφόνησος» ευχαριστεί θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση και με την παρουσία, την ενεργή συμμετοχή και το κέφι τους συμβάλουν στη διατήρηση της Λαφονησιώτικης αυτής γιορτής.