Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Πρόσβαση οδικώς

Στην Ελαφόνησο φτάνει κανείς με σκάφος αλλά και οδικώς. Το νησί απέχει μόλις 700 περίπου μέτρα από την απέναντι ακτή της Πούντας (Υπόστεγο) με την οποία επικοινωνεί με δρομολόγια O/E καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τακτικότερα κατά τους περινούς μήνες.

Οδηγίες

Από Αθήνα με κατεύθυνση την Τρίπολη μέσω Αττικής ή της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Περνάμε τα διόδια της Ελευσίνας, διασχίζουμε την Εθνική Οδό και συνεχίζουμε προς Τρίπολη.

Μετά το rest area «Αλέα», αμέσως μετά τη Σήραγγα του Αρτεμισίου, προσέχουμε τις ταμπέλες στο δεξί μας χέρι. Περνάμε αυτή με την ένδειξη «προς Τρίπολη» και ακολουθούμε αυτή με ένδειξη «προς Σπάρτη», κάνοντας δεξιά στην αντίστοιχη έξοδο.

Ακολουθώντας τις ταμπέλες φτάνουμε και διασχίζουμε τη Σπάρτη.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στη γέφυρα Δαφνίου έξω από τη Σπάρτη ακολουθούμε τη σήμανση προς Μονεμβάσια (όχι Γύθειο) κάνοντας δεξιά.

Μετά τους Μολάους (πριν τη Μονεμβάσια) στο δεξί μας χέρι προσέχουμε για μικρή ταμπέλα με την ένδειξη «Ελαφόνησος». Κάνουμε δεξιά και συνεχίζουμε ακολουθώντας την κατεύθυνση προς Ελαφόνησο.

Στην πορεία και αφού περάσουμε το χωριό Δαιμονιά συναντάμε στο δεξί μας χέρι σήμανση με σειρά από προορισμούς – ακολουθούμε προς Ελαφόνησο και Υπόστεγο, απ΄ όπου παίρνουμε το ferry (Πούντα Ελαφονήσου).

Η διαδρομή από την Πούντα και το Υπόστεγο στο νησί της Ελαφονήσου διαρκεί 9 λ.

Η διαδρομή από Αθήνα – Ελαφόνησο οδικώς διαρκεί περιπου 4,5 – 5 ώρες.