Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Συγκοινωνίες & Πρόσβαση

Η πρόσβαση στην Ελαφόνησο γίνεται κυρίως οδικώς, είτε με ΙΧ, είτε με ΚΤΕΛ ή ιδιωτικό ταξί. Σε κάθε περίπτωση πρόσβαση οδικώς έχει κανείς έως την Πούντα (σημείο Υπόστεγο), απ’όπου με οχηματαγωγά ή λάντζα (καΐκι) φτάνει στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τακτικότερα κατά τους θερινούς μήνες. Για δρομολόγια ΚΤΕΛ πατήστε εδώ.

Aπό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να φτάσει κάποιος οδικώς στην Ελαφόνησο. Για ενοικίαση αυτοκινήτου δείτε εδώ.

Εναλλακτικά πρόσβαση στην Ελαφόνησο έχουν ιδιωτικά σκάφη τα οποία και δένουν είτε στο λιμάνι ή αρόδο σε κολπίσκους περιμετρικά της νήσου. Η Ελαφόνησος δε συνδέεται ακτοπλοϊκά με κανένα λιμάνι.

Εντός της νήσου δεν υπάρχει συγκοινωνία. Τις απομακρυσμένες παραλίες μπορεί να επισκεφθεί κανείς με ΙΧ ή ιδιωτικό σκάφος, με το τουριστικό σκάφος που εξυπηρετεί τους επισκέπτες, ή ακόμη και με ποδήλατο ή μηχανάκι το οποίο μπορεί να ενοικιάσει από τοπική επιχείρηση εντός νήσου.

Αναλυτικά οδηγίες πρόσβασης, δρομολόγια ferry boats και λάντζας καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας θα βρείτε στις ενότητες που ακολουθούν.