Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Εορτασμοί επετείων 6ης και 9ης Ιουλίου στην Ελαφόνησο

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 εορτάστηκαν με λαμπρότητα στην Ελαφόνησο δύο επέτειοι: της ένωσης του νησιού με την Ελλάδα και των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, Πολιούχου του νησιού, που φέτος συμπληρώνει 162 έτη λειτουργίας.

η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία πραγματοποιήθηκαν προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου

Τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου, Αρώνης Αντώνης, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, εκπρόσωπος του Δήμου Ανατολικής Μάνης η κα Ελένη Δρακουλάκου, ο Δήμαρχος Δήμου Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας, εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, η  περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, κα Ντίνα Νικολάκου, η περιφερειακή σύμβουλος Λακωνίας κα Μαργαρίτα Σπυριδάκου,  ο  Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωπος του λιμεναρχείου  Νεαπόλεως η Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης Βασιλική Χριστοφοράκη, ο προϊστάμενος πυροσβεστικό κλιμακίου Νεαπόλεως Πυρονόμος Νικόλαος Παυλάκης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας νόμου Λακωνίας, Παναγιώτης Λαλούσης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας , Παναγιώτα Μεϊμέτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαράδων Νικόλαος Αρώνης, η εκπρόσωπος του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Αθηνά Ανδρεάκου.

Μετά την κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Νεάπολης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγ.Σπυρίδωνας , Παναγιώτα Μεϊμέτη ενώ τελετάρχης η κα Μαρία Τσάπαλα.