Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Μήνυμα για τη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Σήμερα, η θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ 8η Μαρτίου, είναι ημέρα Μνήμης και όχι απλά Γιορτής για την Γυναίκα – την γυναίκα εργαζόμενη, την γυναίκα αγωνίστρια πλαισιωμένη από το σύνολο των πολλαπλών ρόλων που διαδραματίζει και έχει επιφορτιστεί.

Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στις προκατόχους μας συναδέλφισσες, στις λευκοντυμένες εργάτριες της Αμερικής, όπου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας το 1857, αξίωσαν και αγωνίσθηκαν για καλύτερες συνθήκες εργασίες, πάλεψαν για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή αμοιβή, διεκδίκησαν το δικαίωμα ψήφου και ισότιμης εκπροσώπησης, εδραίωσαν το σύνθημα “Ψωμί και Τριαντάφυλλα” με συμβολισμούς την οικονομική ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι συμβολισμοί αυτοί, με πολιτικό μήνυμα, συνθέτουν την ύπαρξη κάθε ανθρώπου και συμφιλιώνουν τον κοινωνικό και προσωπικό προσανατολισμό του.

Αυτές τις μαχόμενες γυναίκες οφείλουμε σήμερα πρωτίστως να ευχαριστήσουμε διότι προστάτευσαν με την ενεργοποίηση τους όλες εμάς, τις κόρες και τις εγγονές μας,υπερασπίστηκαν, ως Μητέρες όλων μας, το σύνολο της κοινωνίας απαιτώντας δικαιοσύνη και ειρήνη – την “ειρήνη” των δύο φύλων.

Με σεβασμό σας τιμούμε και σας ευχαριστούμε θερμά.

Η Δήμαρχος Ελαφονήσου

Λιάρου Ευσταθία