- Δήμος Ελαφονήσου - https://elafonisos.gov.gr -

Η Ελαφόνησος γιόρτασε την ενσωμάτωση του νησιού στην Ελλάδα και την επέτειο «Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα»

Τη Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 η Ελαφόνησος γιόρτασε την 6η Ιουλίου, ημέρα ενσωμάτωσης του νησιού στην Ελλάδα και την 9η Ιουλίου –επέτειο των «Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα».

Τη καθιερωμένη Αρχιερατική Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευστάθιου παρακολούθησαν πλήθος Επίσημων Προσκεκλημένων.

Τελετάρχης ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κα Ευσταθία Λιάρου. Το Πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο Δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος.

Στεφάνι κατέθεσαν :

ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Ταξίαρχος κος Σκορδάς Δημήτριος

ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, κος Αρδάμης Παρασκευάς

η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, κα Αδαμαντία Τζανετέα

o Δήμαρχος Ελαφονήσου, κος Χαράλαμπος Λιάρος

ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, κος Τουφεξής Σταύρος

ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων, Επιπυραγός κος Τσολομύτης Διαμαντής

ο σημαιοφόρος κος Βασιλειάδης Ευάγγελος ως εκπρόσωπος του Υπολιμενάρχη Νεαπόλεως,

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο, αφουγκραζόμενοι την έντονη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έλαβαν την πρωτοβουλία να μεταθέσουν για το επόμενο έτος το καθιερωμένο γεύμα που συνοδεύει τη τελετή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα, η χώρα μας να “περάσει σύντομα τον δύσκολο αυτό κάβο”. Τη κίνηση χαιρέτισε ο Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευστάθιος αλλά και σύσσωμοι οι επισκέπτες και κάτοικοι της Ελαφονήσου.

 

Ομιλία 2015 – Πανηγυρικός [1]