- Δήμος Ελαφονήσου - https://elafonisos.gov.gr -

Δελτίο Τύπου Δήμου Ελαφονήσου για την παράδοση του ασθενοφόρου οχήματος

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 14:00 πραγματοποιήθηκε στην Ελαφόνησο στο χώρο του Π.Ε.Δ.Υ. – Πολυδύναμο Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου, η επίσημη τελετή παράδοσης ασθενοφόρου οχήματος στο Δήμαρχο Ελαφονήσου κύριο Χαράλαμπο Λιάρο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μανώλη Αντωνάκο. Στην τελετή παρευρέθησαν η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Ε. Παπαγεωργίου, ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Δ. Παναγόπουλος, η Υποδιοικήτρια Ευαγγελισμού κυρία Ν. Μπιτσάκη, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Λακωνίας κ. Π. Σκιαδάς, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Νεάπολης Δ/ντής – Παθολόγος κ. Α. Τάντουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Νεάπολης κ. Χ.Ρουμάνης, η Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κ. Ε. Λιάρου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Ιατρός του Π.Π.Ι Ελαφονήσου κ. Σ. Αλεβίζου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς του Νομού και πολίτες.

Ο αγιασμός ετελέσθη από τον Πατέρα Ιωάννη. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία καλωσόρισε τους παριστάμενους στην επίσημη τελετή παράδοσης και απευθυνόμενη στον Αναπληρωτή Υπουργό τον ευχαρίστησε που βρίσκεται δίπλα στο Π.Π.Ι Ελαφονήσου και στο Δήμο Ελαφονήσου και επεσήμανε το γεγονός ότι το ασθενοφόρο θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου 24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες το χρόνο.

Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Υπουργό επεσήμανε ότι η διάθεση του ασθενοφόρου στο Δήμο μας με την βοήθειά του, αφού είναι ο αρμόδιος Υπουργός για το ΕΚΑΒ, ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ελαφονήσου και το Δημοτικό Συμβούλιο να προάγει το κοινωνικό του έργο ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται αποτελεσματικά ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας του Δήμου μας σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Μανώλη Αντωνάκο για τη συμβολή του στη γρήγορη διάθεση του ασθενοφόρου οχήματος στο Δήμο μας, επισημαίνοντας την ευαισθησία του για τα προβλήματα της ιδιαίτερης του πατρίδας.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε ότι η κατεύθυνση που έχει δώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στους συνεργάτες του είναι ότι πρέπει να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης με σεβασμό στο συνάνθρωπο. Το ΕΚΑΒ υλοποίησε μια απόφαση του Υπουργού την οποία είχε λάβει στο τέλος του Αυγούστου και ήταν το πρώτο θέμα που του ανετέθη με την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γ.Ν Λακωνίας και με όλους όσους έπρεπε να συνδράμουν στις απαραίτητες διαδικασίες για την παράδοση του, το ασθενοφόρο όχημα βρίσκεται σήμερα στην Ελαφόνησο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παίρνοντας το λόγο, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης κ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των συναδέλφων του βουλευτών κ. Α. Δαβάκη και κ. Φ. Πατριανάκου. Δεσμεύτηκε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα το ιατρείο της Ελαφονήσου θα επανδρωθεί με έναν ακόμα αγροτικό ιατρό και μια νοσηλεύτρια και τόνισε ότι με το νόμο για το Π.Ε.Δ.Υ. κάθε Δήμος δικαιούται μια αυτόνομη Μονάδα Υγείας και επιπλέον υποσχέθηκε κονδύλι για την επάνδρωση του Π.Π.Ι. σε τεχνικό εξοπλισμό. Ευχαρίστησε έναν έναν τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε στους πολίτες να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσουν το ασθενοφόρο και το όχημα αυτό «να μη φέρει ποτέ κακό νέο».

Κλείνοντας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας παρέδωσε τα κλειδιά του ασθενοφόρου στο Δήμαρχο Ελαφονήσου.