- Δήμος Ελαφονήσου - https://elafonisos.gov.gr -

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς με Α’ τάξη Λυκείου στην Ελαφόνησο

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες βρίσκει την Ελαφόνησο με Α’ Λυκειακή τάξη προσαρτημένη στο Γυμνάσιο Ελαφονήσου. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο 1850 τεύχος [1] της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ίδρυση της νέας σχολικής τάξης με προοπτική λειτουργίας του συνόλου των λυκειακών τάξεων τα επόμενα δύο χρόνια, είναι το αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας του συνόλου των φορέων του νησιού (Δήμος Ελαφονήσου,  Σύλλογος Γονέων Ελαφονήσου, Σχολική επιτροπή, κ.α) . Η αναπτυξιακή πορεία της Ελαφονήσου και η σταδιακή αύξηση των νέων οικογενειών που επιλέγουν το νησί ως τόπο μόνιμης κατοικίας, άσκησαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου/ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Ο Δήμος Ελαφονήσου εύχεται στους μαθητές όλων των σχολείων της Ελαφονήσου (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και Α’ Λυκείου) και των απανταχού Ελαφονησιωτών μαθητών, καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο. Τέλος, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που επέλεξαν να διδάξουν στα σχολεία του νησιού, εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους και δίνει την υπόσχεση μιας άριστης συνεργασίας.