- Δήμος Ελαφονήσου - https://elafonisos.gov.gr -

Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο – Εκδήλωση του Γυμνασίου Ελαφονήσου

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στο σχολείο, το Γυμνάσιο Ελαφονήσου οργάνωσε μια εκδήλωση κατά την οποία διαβάστηκε το μήνυμα του υφυπουργού παιδείας κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και ακολούθησε εισήγηση και τοποθέτηση ως προς το νόημα της ημέρας από τον Γυμνασιάρχη κ. Πέτρο Παπαβασιλείου. Προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 06 (έξι) λεπτών περίπου, που είχε δημιουργήσει ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό η Λεόντειος Σχολή της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση επί του θέματος, καθώς και επί του περιεχομένου της ταινίας, με τους μαθητές. Τη συζήτηση συντόνισε η φιλόλογος του Γυμνασίου κα. Καλλιόπη Μιχαλέττου. Η εκπαιδευτικός των καλλιτεχνικών κα. Αργυρώ Δρίβα επιμελήθηκε των εργασιών ζωγραφικής των μαθητών, οι οποίες αναρτήθηκαν στην αίθουσα των υπολογιστών, με τυχαία διάταξη, καταδεικνύοντας  το νόημα της φράσης: “τεχνολογία -εξέλιξη, πρόοδος- ναι, βία όχι!”
Η εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι Imagine, του John Lennon, συνοδεία κιθάρας από τον καθηγητή φυσικών επιστημών του Γυμνασίου, κ. Αναστάσιο Αργυράκη.
Αποσπάσματα της εκδήλωσης βιντεοσκοπήθηκαν και φωτογραφήθηκαν, ώστε να μείνουν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου και βαθιά χαραγμένα στο νου και την καρδιά όλων μας.
Το μήνυμα της ημέρας πέρασε σε όλους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Ελαφονήσου