Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Εθνική Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την 25 Μαρτίου γιορτάζουμε το μεγάλο Θρησκευτικό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το μέγα Εθνικό-Ιστορικό γεγονός της Επανάστασης του 1821.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έντονη είναι η συμμετοχή των σχολειών του νησιού. Την παραμονή της γιορτής τελούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις από τη μαθητική κοινότητα της Ελαφονήσου, όπως θεατρική παράσταση, χορωδία και απαγγελία ποιημάτων. Την ίδια μέρα γίνεται και η προετοιμασία και ο σημαιοστολισμός του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του λιμανιού. Ανήμερα τελείτε η επίσημη Δοξολογία και ακολουθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από το Διευθυντή του σχολείου. Στη συνέχεια πραγματοποιείται η κατάθεση των στεφάνων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στο Μνημείο των Πεσόντων από εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής, των Δυνάμεων Ασφάλειας και της μαθητικής κοινότητας του νησιού, με πίστη στο πρωτόκολλο προς τιμήν των ηρώων.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής μας Εορτής ολοκληρώνονται με την μαθητική παρέλαση στο σημαιοστολισμένο λιμάνι, υπό το άκουσμα του εμβατηρίου και παρουσία πλήθους Ελαφονησιωτών και φίλων του νησιού που επισκέπτονται την Ελαφόνησο ειδικά για το τη μεγάλη αυτή γιορτή.