Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Εναλλακτικές δραστηριότητες

Στην Ελαφόνησο ο επισκέπτης βρίσκει την απόλυτη ηρεμία και ξεκούραση σε ένα παρθένο περιβάλλον προικισμένο από τη φύση. Εδώ το κλασσικό μοντέλο τουρισμού του ήλιου και της θάλασσας, υφίσταται στην ιδανικότερή του μορφή.

Σε αυτό το μυθικό περιβάλλον και αφού αγγίξει κανείς τα όρια της απόλυτης χαλάρωσης συνεχίζει την ταξιδιωτική του εμπειρία με ήπιες δραστηριότητες που καλλιεργήθηκαν φυσιολογικά στον νησί της λακωνικής.

Θαλάσσια σπορ και kite

Οι παράλιες και το απέραντο γαλάζιο είναι μοναδική ευκαιρία ακόμη και για τους πιο αρχάριους να ασχοληθούν με τα θαλάσσια αθλήματα. Ιδανικοί αέρηδες και σημεία κοντά στις παραλίες δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για νεότερους αλλά και για έμπειρους αθλητές. Η Ελαφόνησος προτείνεται ως ιδανικό μέρος για surf, wind surf και kite από τα πιο διαδεδομένα sites των surf clubs. Οι αθλητές του kite, πολυσύχναστοι επισκέπτες στις παραλίες της Ελαφονήσου, προσφέρουν ένα πανέμορφο θέαμα στους λιγότερο δραστήριους επισκέπτες. Πολλοί είναι και οι αθλητές του θαλάσσιου καγιάκ. Έμπειροι αθλητές και εξειδικευμένοι του είδους διαμορφώνουν ειδικές διαδρομές, ενώ άλλοι απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά μέσα από απλές μικρές διαδρομές κατά μήκος των παραλιών.

Υποβρύχια κατάδυση και snorkeling

Η υποβρύχια κατάδυση είναι μια ακόμη εναλλακτική δραστηριότητα για τον επισκέπτη της Ελαφονήσου. Περιμετρικά της νήσου και στις απέναντι ακτές ο βυθός έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ο υποθαλάσσιος πλούτος είναι τεράστιος και τα νερά παραμένουν ανεξερεύνητα. Ακόμη και το snorkeling προσφέρεται για τους λιγότερο τολμηρούς, αφού ο βυθός στην Ελαφόνησο παρουσιάζει ενδιαφέρον και στα λίγα μέτρα βάθους.

Ψάρεμα

Μια μοναδική εμπειρία ψαρέματος μπορεί να βιώσει κανείς, αν προγραμματίσει μια βόλτα με ντόπιο επαγγελματία ψαρά. Ψάρεμα στην πιο πλούσια θάλασσα της Μεσογείου, με τους πιο έμπειρους έλληνες ψαράδες. Θα αναχωρήσετε το απόγευμα από το λιμάνι της Ελαφονήσου για να ρίξετε δίχτυα ή παραγάδια.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον τοπικό σύλλογο ή στις τοπικές αρχές.

Σύντομες κρουαζιέρες

Τουριστικά καΐκια φεύγουν από το λιμάνι τις πρωινές ώρες για το γύρω του νησιού. Άλλοτε με στάση για κολύμπι στα καταγάλανα νερά της Παναγίας, στο Κάτω Νησί και άλλοτε στο Σίμο, κοντά στο Σαρακήνικο. Η βόλτα με το καΐκι και η θαλάσσια περιήγηση περιμετρικά του νησιού υπό την ξενάγηση του καπετάνιου, είναι μια σπάνια εμπειρία.

Μονοπάτια

Πρόσφατα έγινε μία προσπάθεια από ντόπιους συλλόγους να καταγραφούν και να αναδειχθούν τα καλά κρυμμένα μονοπάτια που υπάρχουν στον τόπο. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και έτσι τα μονοπάτια δεν είναι ακόμη χαρακτηρισμένα επισήμως. Δεν έχουν σήμανση και συχνά εγκυμονούν κινδύνους. Συνίσταται να συνοδευεστε από ντόπιους ή οργανωμένες ομάδες.

 
οι επισκπέτες έχουν την ευθύνη άδειας και προσωπικού εξοπλισμού