Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Πολιτική Προστασία

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί κ.α.) χρήζουν σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης. Πέρα από το εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, όπου συντονιστικό ρόλο παίζουν κρατικοί και εξειδικευμένοι εθελοντικοί φορείς, η έγκαιρη προετοιμασία και αντιμετώπιση ειδικά στις απομακρυσμένες κοινωνίες προϋποθέτει τη λειτουργία κέντρου επιχειρήσεων, σε τοπικό επίπεδο.

Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία ομάδας εθελοντών με στόχο να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και ένας μηχανισμός που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου μας να είναι σε θέση να επιτελεί ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φαινόμενων αυτών. 

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με ευθύνη του Δημάρχου ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, η εθελοντική ομάδα και δημότες-προμηθευτές μηχανημάτων και οχημάτων που μπορούν να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε οιαδήποτε σχέδιο διάσωσης ή αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Η ενημέρωση και η κινητοποίηση των πολιτών είναι σημαντική. Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν πώς πρέπει να αντιδρούν σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να είναι σε θέση να αυτοπροστατευτούν και να προστατεύσουν τους γύρω τους.

Τηλ. επικοινωνίας SOS: 697 8945 177, 697 2847 082