Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Δημότες – Κάτοικοι

Η Ελαφόνησος συνδυάζει αρμονικά την ομορφιά της φύσης και τη ζεστασιά των κατοίκων της, με την ήπια οικονομική ανάπτυξη.

Η Ελαφόνησος έλκει συνεχώς νέους κατοίκους. Νέες κυρίως οικογένειες επενδύουν στην περιοχή με αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ως προορισμό, αλλά και ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προσέλκυση μόνιμων κατοίκων, Ελαφονησιωτών και φίλων του τόπου και η διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος για επιχειρηματική δράση, ειδικά για το μόνιμο κάτοικο της περιοχής. Πρόκειται για κατεύθυνση η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού από πρόσφατη έρευνα προκύπτει εκτιμωμένη αύξηση του πληθυσμού περί το 40% και αντίστοιχη αύξηση της επιχειρηματικότητας.

Χαρακτηριστικό της τοπικής κοινωνίας είναι η διατήρηση θεσμών και παραδόσεων, η νησιωτική φιλοξενία, η αυθεντικότητα στη συμπεριφορά και η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, στοιχεία που σε συνδυασμό με το φυσικό κάλος του τόπου, αναγάγουν την Ελαφόνησο σε έναν ανταγωνιστικό για τις μέρες τόπο μόνιμης κατοικίας.