Ελαφόνησος - elafonisoshttps://elafonisos.inspacetime.gr
Διοικητικές Δομές

Η σημερινή Δημοτική αρχή αναδείχθηκε στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, με επικεφαλής τη Δήμαρχο κ. Ευσταθία Λιάρου.
Ο Δήμος Ελαφονήσου διοικείται από 13μελές Δημοτικό Συμβούλιο, από 7μελήΟικονομική Επιτροπή και τον Δήμαρχο.

Διοικητική ανασυγκρότηση

Ο Δήμος Ελαφονήσου προχώρησε σε διοικητική ανασυγκρότηση σύμφωνα με το ν. 3582/2010. Η νέα διοικητική δομή του Δήμου Ελαφονήσου στόχο έχει την ισχυροποίηση του κύρους του Δήμου, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς το δημότη, τη διασφάλιση της διαφάνειας, την αποτελεσματική λειτουργία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου.

Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης των διοικητικών δομών ο Δήμος Ελαφονήσου δρομολόγησε ενέργειες όπως:

  • Αναδιανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί η ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών και υποχρεώσεων του Δήμου και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του.
  • Αξιοποίηση του ιδιόκτητου ακινήτου – Δημαρχείου (μετεγκατάσταση ιατρείου) προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των νέων δομών που στεγάζουν τις υπηρεσίες του Δήμου.
  • Αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων μέσω του εκσυγχρονισμού του τεχνολογικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Δημιουργία ιδίας Ταμειακής Υπηρεσίας με σκοπό την άρτια εξυπηρέτηση του δημότη και την κάλυψη των συναφών αναγκών του Δήμου.
  • Δημιουργία Γραφείου εξυπηρέτησης του δημότη και παραλαβής παραπόνων.
  • Δημιουργία Γραφείου Τύπου για την διαμόρφωση επικοινωνιακής πολιτικής και τη διαχείριση κρίσεων.